17Ιαν2020 – On the Road – «Αστερούσια Όρη, περιβαλλοντική ενημέρωση και αναρρίχηση»

«Αστερούσια Όρη, περιβαλλοντική ενημέρωση και αναρρίχηση»

Ετοιμάστε τα χάπια σας! Μια αυθεντία του Παραπέντε βαρέθηκε τις ασφαλείς πτήσεις και αποφάσισε να κάνει BASE jump. Σε απλά ελληνικά, αποφάσισε να κάνει ελεύθερη πτώση από σταθερό σημείο! Το άλμα του επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα. Ο καιρός, όμως, θα του κάνει το χατίρι; Η εκπομπή βρέθηκε και στη λίμνη Βουλιαγμένης, όπου για λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βουτιές παγκοσμίως.

Τα Αστερούσια Όρη, στα νότια του νομού Ηρακλείου, έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύονται από μια σειρά από συνθήκες. Ένας περιβαλλοντολόγος θα μας εξηγήσει πώς να προσεγγίζουμε με το όχημα μας ανάλογες περιοχές. Το υπόλοιπο του επεισοδίου είναι αφιερωμένο στα αναρριχητικά πεδία των Αστερουσίων, που θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά στην Ελλάδα. Μια οικογένεια Γερμανών μεταναστών θα μας μυήσει στο άθλημα και θα μας παρουσιάσει το βασικό εξοπλισμό..

Ταξιδιωτική εκπομπή με επίκεντρο το αυτοκίνητο. Απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Aρχισυνταξία: Αλέξης Καπλάνης
Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κοψιάς
Μοντάζ-επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μάρης
Μοντάζ-γραφικά: Νίκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ-μιξάζ: Κώστας Μακρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλα Αλισάνογλου
Σήμα αρχής-τέλους: Μάνος Κοκολάκης
Οπερατέρ: Ανδρέας Πετρόπουλος
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Σύμβουλος 4Χ4: Κώστας Λιάπης
Εκτέλεση παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης