16Ιαν2020 – On the Road – «Αναρρίχηση, ελεύθερη πτώση και βουτιές» και «Πάρνηθα και εθελοντισμός»

«Αναρρίχηση, ελεύθερη πτώση και βουτιές» και «Πάρνηθα και εθελοντισμός»

Ετοιμάστε τα χάπια σας! Μια αυθεντία του Παραπέντε βαρέθηκε τις ασφαλείς πτήσεις και αποφάσισε να κάνει BASE jump. Σε απλά ελληνικά, αποφάσισε να κάνει ελεύθερη πτώση από σταθερό σημείο! Το άλμα του επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα. Ο καιρός, όμως, θα του κάνει το χατίρι; Η εκπομπή βρέθηκε και στη λίμνη Βουλιαγμένης, όπου για λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βουτιές παγκοσμίως.

Πριν λίγα χρόνια η Πάρνηθα έχασε το 1/3 των δασών της. Η ελληνική φύση δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα, τα ελάφια λίγο έλειψε να μείνουν χωρίς σπίτι και το οξυγόνο στην Αθήνα μειώθηκε σημαντικά. Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε μια εθελοντική ομάδα πυροφύλαξης και δασοπυρόσβεσης που περιπολεί το αττικό βουνό και θα ενημερωθούμε για την πορεία των αναδασώσεων.

Ταξιδιωτική εκπομπή με επίκεντρο το αυτοκίνητο. Απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Aρχισυνταξία: Αλέξης Καπλάνης
Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κοψιάς
Μοντάζ-επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μάρης
Μοντάζ-γραφικά: Νίκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ-μιξάζ: Κώστας Μακρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλα Αλισάνογλου
Σήμα αρχής-τέλους: Μάνος Κοκολάκης
Οπερατέρ: Ανδρέας Πετρόπουλος
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Σύμβουλος 4Χ4: Κώστας Λιάπης
Εκτέλεση παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης