14Ιαν2020 – On the Road – «Καϊμακτσαλάν – Οδηγώντας στα χιόνια» και «Τζουμέρκα, Ραπέλ και Ράφτινγκ»

«Καϊμακτσαλάν – Οδηγώντας στα χιόνια» και «Τζουμέρκα, Ραπέλ και Ράφτινγκ»

Η εκπομπή επισκέπτεται το όρος Καϊμακτσαλάν και συγκεκριμένα το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα, το ψηλότερο στην Ελλάδα, με κορυφή τα 2.524μ. Θα γνωρίσουμε τα μυστικά του ορειβατικού σκι, αλλά και τις μοτοσικλέτες χιονιού και θα μάθουμε ποια είναι τα όρια των SUV οχημάτων σε συνθήκες χιονόπτωσης.
Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση δύο ειδών ερπυστριοφόρων, των απεριόριστων επιλογών που μας προσφέρουν στο βουνό και της αξίας τους ως διασωστικών μέσων.

Ταξιδεύουμε στα Τζουμέρκα, στο νομό Άρτας, για να γνωρίσουμε την τέχνη του ραπέλ (καταρρίχηση). Δάσκαλος μας είναι ένας άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τις υπαίθριες δραστηριότητες. Στον άκρως εντυπωσιακό Άραχθο θα γνωρίσουμε το άθλημα του ράφτινγκ και θα μάθουμε αν το ποτάμι είναι όντως ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετακινηθούμε στην περιοχή.

Ταξιδιωτική εκπομπή με επίκεντρο το αυτοκίνητο. Απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Aρχισυνταξία: Αλέξης Καπλάνης
Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κοψιάς
Μοντάζ-επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μάρης
Μοντάζ-γραφικά: Νίκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ-μιξάζ: Κώστας Μακρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλα Αλισάνογλου
Σήμα αρχής-τέλους: Μάνος Κοκολάκης
Οπερατέρ: Ανδρέας Πετρόπουλος
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Σύμβουλος 4Χ4: Κώστας Λιάπης
Εκτέλεση παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης