Ο θαυμαστός κόσμος του ποταμού Μεκόνγκ | Κίνα, το ταξίδι ξεκινά

«Κίνα, το ταξίδι ξεκινά»
Ο επιβλητικός ποταμός Μεκόνγκ πηγάζει από το οροπέδιο του Θιβέτ και διατρέχει την επαρχία Γιουνάν, απ’ όπου ξεκινά το ταξίδι μας.
Από τα αλπικά δάση της Κίνας, σε υψόμετρο 4.500 μέτρων διανύει μια διαδρομή 1800 χιλιομέτρων μέχρι τις τροπικές περιοχές του Λάος.
Εδώ θα συναντήσουμε ρινοπίθηκους, το μοναδικό πρωτεύον που ζει σε μεγάλο υψόμετρο και την ασιατική χήνα που αψηφά τον θάνατο και πετά πάνω από τα Ιμαλάια. Το κόκκινο πάντα αναζητά ένα ταίρι στις τροπικές περιοχές και οικόφυλλα μυρμήγκια χτίζουν μια νέα φωλιά με εξαιρετικό σθένος.
Αξιοθαύμαστα πλάσματα που, παρά τους κινδύνους, επιβιώνουν σε ένα ακραίο περιβάλλον συνθέτουν τη μοναδική ομορφιά του Θαυμαστού Κόσμου του ποταμού Μεκόνγκ.
Σειρά ντοκιμαντέρ, 10 ωριαίων επεισοδίων, αμερικανικής παραγωγής 2017.
Η σειρά θα μας ταξιδέψει σε μυστηριώδη μέρη, ακολουθώντας την ροή του ποταμού Μεκόνγκ.
Διαμέσου της Κίνας, του Λάος, της Ταϊλάνδης, της Καμπότζης και του Βιετνάμ, διασχίζουμε τις πλουσιότερες περιοχές βιοποικιλότητας στον κόσμο.
Από τα χιονισμένα βουνά του Γιουνάν έως τα τροπικά δάση της Ταϊλάνδης και τα βάθη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, θα γνωρίσουμε διαφορετικά είδη ζώων: σπάνιους ρινοπίθηκους, ιδιαίτερα είδη πουλιών, τρομακτικές σπηλιές και μέρη που δεν έχουμε ποτέ ξαναδεί.
Ας ακολουθήσουμε τα νερά του ποταμού Μεκόνγκ σε ένα απίστευτα συναρπαστικό ταξίδι!

Διαθέσιμο έως 04/03/2021