Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 9

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο ελαφρό τραγούδι.
Έξω από το στούντιο και με φόντο μια παραλία στα Μεσόγεια Αττικής, ο Διονύσης Σαββόπουλος σχολιάζει τη μουσική επικαιρότητα της εποχής κάνοντας αναφορά στην εμπορευματοποίηση του ελληνικού τραγουδιού και την παράλληλη ποιοτική του πτώση. Συγκρίνοντας τα κυρίαρχα πρότυπα της δισκογραφικής βιομηχανίας και τα εφήμερα σουξέ με την αυθεντικότητα του ελληνικού τραγουδιού σε προηγούμενες δεκαετίες, μας ταξιδεύει στην εποχή του ελαφρού τραγουδιού ενώ ακούμε αντιπροσωπευτικά κομμάτια του είδους όπως, “Λίγες καρδιές αγαπούνε”, “Ας ερχόσουν για λίγο”, “Χειμώνας”.
Γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά του ελαφρού τραγουδιού, στις επιρροές του και τη σχέση του με το ελληνικό στοιχείο.
Κατόπιν, παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες δίσκων, οι προτιμήσεις των τηλεθεατών και οι νέες ηχογραφήσεις και ακούγονται τραγούδια της Τάνιας Τσανακλίδου, των Φατμέ, του Στράτου Διονυσίου και της Αλέκας Κανελλίδου.
Στην εκπομπή εμφανίζεται, επίσης, ο δημοσιογράφος Χρήστος Οικονόμου και συζητά με τον Δ. Σαββόπουλο για το ελαφρό τραγούδι.
Τέλος, η Αλέκα Κανελλίδου και ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος, καλεσμένοι στο στούντιο, τραγουδούν με τον Δ. Σαββόπουλο παλιά και νέα ελαφρά τραγούδια.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Σωτήρης Κακίσης, Αντζελίνα Καλογεροπούλου
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1987