Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 8

Η εκπομπή περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (γεν. 1917 –θαν. 1984) και ο Διονύσης Σαββόπουλος κάνει τη δική του αποτίμηση για τη συμβολή του μεγάλου Έλληνα λαϊκού δημιουργού στο ελληνικό τραγούδι. Προβάλλεται αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό με στιγμές από την μουσική διαδρομή του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και πλάνα από την κηδεία του.
Στο δεύτερο μέρος, εμφανίζεται ο τραγουδιστής Σάκης Μπουλάς και σχολιάζει μεταξύ άλλων τον δικό του μουσικό χώρο, το λεγόμενο ελληνικό ροκ.
Παρουσιάζονται τα επικρατέστερα ελληνικά τραγούδια στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, καθώς και οι πιο ευπώλητοι δίσκοι του μήνα σε όλη τη χώρα.
Στη συνέχεια, ακούμε επιλογές από τις νέες ηχογραφήσεις της εποχής, μεταξύ των οποίων τα ρεμπέτικα τραγούδια του Μπάμπη Γκολέ και τη νέα δουλειά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου “Χαιρετίσματα”.
Επίσης, η Γλυκερία τραγουδά στο στούντιο “Με μπουνάτσες και μποφόρια”. Τέλος στην εκπομπή, εμφανίζονται ο Γρηγόρης Μπιθικώτης, η Καίτη Γκρέυ και η Ελευθερία Αρβανιτάκη οι οποίοι μαζί με την Ορχήστρα Βασίλη Τσιτσάνη τραγουδούν μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Αντζελίνα Καλογεροπούλου
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1987