Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 7

Αρχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος σχολιάζει τη σύγχρονη παραγωγή λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού, όπως και της ροκ σκηνής.
Καθώς το 1987 ήταν η χρονιά της έλευσης της ελεύθερης ραδιοφωνίας και το κίνημα της απελευθέρωσης της ραδιοφωνίας είχε φουντώσει στα τέλη του 1986, η εκπομπή αναφέρεται στις άδειες των ραδιοφωνικών ερασιτεχνικών σταθμών.
Ο Δ. Σαββόπουλος συνομιλεί με ιδιοκτήτη πειρατικού σταθμού για τις προτιμήσεις του κοινού, καθώς και με εκφωνητή ερασιτεχνικού σταθμού για τα προβλήματα λειτουργίας τους. Παράλληλα, ακούγονται τραγούδια γνωστών συνθετών και ερμηνευτών και η εκπομπή πληροφορεί για τα μουσικά είδη που κάλυπτε η πειρατική ραδιοφωνία όπως, τη σάτιρα του Τζίμη Πανούση.
Στη συνέχεια, ο Δ. Σαββόπουλος συνομιλεί με τον υπουργό Συγκοινωνιών Κ. Μπαντουβά για το ζήτημα των αδειών των “ραδιοερασιτεχνών”.
Μιλά ακόμη με τον Έλληνα αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, συνεργάτη της ΝΑΣΑ που ζει στις ΗΠΑ, για τη δορυφορική τηλεόραση, για την πρόοδο της τεχνολογίας και τον πνευματικό πολιτισμό.
Στη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται αγαπημένα τραγούδια όπως του Γιάννη Μηλιώκα “Για το καλό μου”, ενώ εμφανίζεται και ο Μίμης Χρυσομάλλης.
Τέλος, μουσικοί και ερμηνευτές ρεμπέτικων τραγουδιών με τις κομπανίες τους, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά τραγούδια του είδους.
Στην εκπομπή προβάλλονται πλάνα από τη συναυλία του Δ. Σαββόπουλου για τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Αντζελίνα Καλογεροπούλου και Θάνος Καραγρηγόρης
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1987