Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 6

Η εκπομπή συμπίπτει με τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων και ο Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια και στέλνει από εκεί τις ευχές του σε όλους τους Έλληνες. Με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, αναφέρεται στη σημαντικότητα της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας αλλά και στο φαινόμενο της διγλωσσίας μεταξύ δημοτικής – καθαρεύουσας. Παράλληλα, παρακολουθούμε πλάνα από την περιήγησή του στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Στη συνέχεια της εκπομπής γίνεται παρουσίαση της νέας δισκογραφικής παραγωγής, όπως του δίσκου “Λεπιδόπτερα” της Λένας Πλάτωνος, απ’ όπου ακούμε το “Μπρένθις”. Ερμηνεύουν, επίσης, τραγούδια τους ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρία Δημητριάδη, η Αφροδίτη Μάνου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Ακολουθεί ρεπορτάζ για το θέμα του ωραρίου των νυχτερινών κέντρων με συνεντεύξεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, εργαζομένων και τραγουδιστών.
Τέλος, παρουσιάζονται οι νέες ηχογραφήσεις και ακούγονται τραγούδια ερμηνευτών όπως, των αδελφών Κατσιμίχα “Νύχτωσε νύχτα” αλλά και του Μάκη Χριστοδουλόπουλου.
Στη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τη χορωδία του Γιάννη Τσιαμούλη.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Σωτήρης Κακίσης, Ατζελίνα Καλογεροπούλου
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Γιώργος Πανουσόπουλος, Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1986