Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 5

Η εκπομπή παρουσιάζει τα νέα από την ελληνική δισκογραφία για τον Δεκέμβριο του 1986, και της αυξημένης παραγωγής της ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ανακοινώνονται οι προτιμήσεις των τηλεθεατών και ακούγονται δημοφιλή τραγούδια, γνωστά λαϊκά σουξέ της εποχής όπως, το “Είναι γάτα” του Νίκου Καρβέλα, με τη Ρίτα Σακελλαρίου.
Η εκπομπή σχολιάζει το φαινόμενο της μαζικής παραγωγής των λαϊκών σουξέ της δεκαετίας του ‘80 που έγιναν όμως τεράστιες επιτυχίες.
Παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες δίσκων από τις οποίες ακούμε τραγούδια της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Γιάννη Μηλιώκα, του Νίκου Παπάζογλου, της Χαρούλας Λαμπράκη κ.ά. Προβάλλεται ρεπορτάζ για την κίνηση στα καταστήματα δίσκων στο κέντρο της Αθήνας και τη δισκογραφική παραγωγή ενόψει της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Στα νέα από τα στούντιο ηχογραφήσεων ξεχωρίζουν οι νέες δουλειές της Αφροδίτης Μάνου, της Γλυκερίας, της Άννας Βίσσυ αλλά και του Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος μιλάει στην εκπομπή για τον δίσκο “Τραγούδια για τους φίλους μου” όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 11 μεγάλα ονόματα τραγουδιστών μαζί.
Στο στούντιο καλεσμένη η τραγουδίστρια Άννα Φωτίου. Εμφανίζεται επίσης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο οποίος με τον δικό του μοναδικό παραστατικό τρόπο συνομιλεί με τους μεγάλους μουσικούς παραγωγούς Γρηγόρη και Τάσο Φαληρέα, αποτυπώνοντας το κλίμα της ελληνικής δισκογραφίας.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Ατζελίνα Καλογεροπούλου
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1986