Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 4

Σε αυτή την εκπομπή ο Διονύσης Σαββόπουλος μας μεταφέρει στο κλίμα των μπουάτ της δεκαετίας του ’60 στην Πλάκα και στην εμφάνιση του Νέου Κύματος στα μουσικά πράγματα, ενώ ο φακός της εκπομπής διατρέχει τα σοκάκια όπου υπήρχαν άλλοτε οι θρυλικές μπουάτ της εποχής όπως, η Παράγκα του Σίμου, Εσπερίδες, Συμπόσιο.
Προβάλλονται πλάνα αρχείου με ερμηνευτές εκπροσώπους του Νέου Κύματος και αντιπροσωπευτικά τραγούδια. Ο εμβληματικός τραγουδιστής Γιώργος Ζωγράφος που υπηρέτησε το Νέο Κύμα εμφανίζεται στο στούντιο και τραγουδά.
Παράλληλα, η εκπομπή μας ταξιδεύει στο ελληνικό ροκ της δεκαετίας του ’80 παρουσιάζοντας τα συγκροτήματα και τους τραγουδιστές του συγκεκριμένου μουσικού είδους και αναζητώντας τις επιρροές του. Προβάλλονται στιγμιότυπα από τα μαγαζιά όπου εμφανίζονταν οι καλλιτέχνες του ελληνικού ροκ όπως, οι Γιοκαρίνης, Μπουλάς, Ζουγανέλης, Ζιώγαλας, Βόσσου και Μικρούτσικος.
Παρουσιάζονται επίσης, τα επικρατέστερα τραγούδια στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και τα δημοφιλέστερα σύμφωνα με τις πωλήσεις δίσκων, καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων της Αμερικής σε σχέση με το ελληνικό τραγούδι.
Δεν λείπουν τα νέα από την ελληνική δισκογραφία με την παρουσίαση των νέων ηχογραφήσεων όπως, του Δημήτρη Ψαριανού, “Και σε θυμάμαι”. Περιλαμβάνεται μικρή συνέντευξη του Άγγλου μουσικού Ίαν Ντιούρι.
Καλεσμένοι αυτής της εκπομπής, Τα Παιδιά από την Πάτρα, το δημοφιλές λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80, που παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο.
Η εκπομπή κλείνει με τραγούδια στο στούντιο από τους αδελφούς Κατσιμίχα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου με το συγκρότημα Φατμέ.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Ατζελίνα Καλόγεροπούλου, Σωτήρης Κακίσης, Θάνος Καραγρηγόρης
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1986