Ζήτω το ελληνικό τραγούδι | Επεισόδιο 2

Η συγκεκριμένη εκπομπή συμπίπτει με τις μέρες του αλβανικού έπους και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι του “Για το ΟΧΙ”. Περιλαμβάνεται μικρό αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο με αναφορά στη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία.
Eπίσης, μικρή συνέντευξη του Δημήτρη Ζάχου, ενός από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του δημοτικού τραγουδιού. Ο ίδιος ερμηνεύει το πατριωτικό τραγούδι “Παιδιά της Ελλάδος παιδιά”.
Στα νέα από την ελληνική δισκογραφία ξεχωρίζει η συνεργασία Γιώργου Χατζηνάσιου και Δήμητρας Γαλάνη στο “Παιχνίδι για δύο”. Μεταξύ των νέων δίσκων που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 1986, ήταν και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη “Κοντραμπάντο” (1986) σε τραγούδια του Σταμάτη Σπανουδάκη, απ’ όπου ακούμε στην εκπομπή το τραγούδι “Παραμύθι”, ενώ οι αδελφοί Κατσιμίχα τραγουδούν “Προσωπικές Οπτασίες”.
Προβάλλεται, επίσης, συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τη δημιουργία της πρώτης Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας ύστερα από δική του πρωτοβουλία το 1986. Ανακοινώνονται, τέλος, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης των δημοφιλέστερων τραγουδιών με βάση τους δέκα πιο ευπώλητους δίσκους σε όλη τη χώρα. Το τραγούδι “Η αγάπη είναι ζάλη”, που βρίσκεται στην πρώτη προτίμηση της αγοράς, σε μουσική και στίχους του Θάνου και Ανδρέα Μικρούτσικου αντίστοιχα, ερμηνεύει στην εκπομπή η Χάρις Αλεξίου.
Η εκπομπή κλείνει με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο οποίος παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια όπως, “Θα κάτσω σπίτι”, “Λαλούν τ’ αηδόνια”, “Ξανθούλα”, “Τα θερινά σινεμά”, “Μασάω τσίχλα”, “Ο μικρός ήρωας”.

Παρουσίαση: Διονύσης Σαββόπουλος
Συνεργάτες: Γιώργος Κοντογιάννης, Σωτήρης Κακίσης, Ατζελίνα Καλόγεροπούλου
Κείμενα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Φασουλής
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Γιώργος Πανουσόπουλος, Κώστας Μαζάνης
Έτος παραγωγής: 1986