Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ9

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός) συναντά το μεγάλο αφεντικό της δισκογραφικής, που του κάνει παράπονα για τα ναρκωτικά. Παράλληλα, ο Μπελούσης (Ηρακλής Παπαδάκης) του ανακοινώνει ότι θα πάει για περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επιστρέφοντας θα μεταφέρει και μια μεγάλη παρτίδα ναρκωτικών. Εντωμεταξύ ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) και η Χαρά (Χαρά Αγγελούση) αποφασίζουν να παντρευτούν. Εκείνη καλεί στο σπίτι της όλη την παρέα για να περάσουν μαζί το βράδυ των Χριστουγέννων. Οι άντρες όμως μπλέκουν σε έναν καβγά και ο Αντώνης εξορίζεται στο Ασπρονήσι.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.