Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ8

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Η Σύλβια (Θέμις Μπαζάκα) μαθαίνει ότι ο Αρίστος (Φίλιππος Σοφιανός) ξενιτεύτηκε κι αποφασίζει να μετακομίσει στο Παρίσι, χωρίς να πει τίποτα στον Μήτσο (Γιάννης Ζαβραδινός). Εντωμεταξύ εκείνος προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει τη στράτευσή του στις παραμονές του πολέμου. Ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) από την άλλη επιστρέφει και ξανασυναντά τη Χαρά (Χαρά Αγγελούση), η οποία αυτή τη φορά του προτείνει να γίνουν συνέταιροι. Έτσι βάζει ρεμπέτικη κομπανία στο μαγαζί της, με τον Αντώνη πρώτο μπουζούκι, ενώ η ίδια τον συνοδεύει στο τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.