Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ7

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός) έχει πέσει στα ναρκωτικά κι έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην κομπανία. Ο Αρίστος (Φίλιππος Σοφιανός) από την άλλη πηγαίνει στο σπίτι της Σύλβια (Θέμις Μπαζάκα) κι έκπληκτος ανακαλύπτει ότι έχει σχέση με τον Μήτσο. Επιστρέφει στο σπίτι του και σε έξαλλη κατάσταση απειλεί ότι θα τους σκοτώσει και τους δύο. Ο Θανάσης (Τίμος Περλέγκας) και ο Βαγγέλης (Δημήτρης Καταλειφός) τον πείθουν να μπαρκάρει για ένα διάστημα, προκειμένου να ξεχαστεί. Η ιστορία αυτή στέκεται αφορμή για να διαλυθεί η ορχήστρα.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.