Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ5

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Τη θέση του Αντώνη (Αντώνης Καφετζόπουλος) στην κομπανία παίρνει ο Αρίστος (Φίλιππος Σοφιανός). Ο δίσκος κυκλοφορεί και πάει πολύ καλά, ενώ ο Αρίστος γνωρίζεται με την Σύλβια (Θέμις Μπαζάκα) μια γυναίκα της αριστοκρατίας και κάνει δεσμό μαζί της. Ο Μήτσος βγάζει πια πολλά λεφτά από τους δίσκους, αντίθετα με τον Γιώργη (Ηλίας Λογοθέτης) που απολύεται από τη χωροφυλακή και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Θανάση (Τίμος Περλέγκας), ο οποίος έχει μπλεξίματα με την αστυνομία.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.