Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ4

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός) αποφυλακίζεται, αλλά η Στέλλα (Ρίκα Βαγιάνη) του ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να συνεχίσει μαζί του. Παράλληλα η παρέα ξεκινά τις εμφανίσεις της σε μαγαζί στην παλιά Κοκκινιά. Ο Θανάσης (Τίμος Περλέγκας) κανονίζει να τους δει ο υπεύθυνος μιας δισκογραφικής εταιρείας. Ο Αντώνης πηγαίνει στη Χαρά (Χαρά Αγγελούση) και της προτείνει να κάνει δική του κομπανία και να εμφανίζεται στο μαγαζί της. Εκείνη αρνείται κι έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν. Η παρέα ετοιμάζεται για τον πρώτο της δίσκο, όταν ο Αντώνης ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την κομπανία.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.