Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ3

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Γιώργης (Ηλίας Λογοθέτης) προτείνει στο Θανάση (Τίμος Περλέγκας) να ζητήσει τη βοήθεια του Μπελούση (Ηρακλής Παπαδάκης) για να βγει από τη φυλακή ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός). Η Στέλλα (Ρίκα Βαγιάνη) επιστρέφει στο πατρικό της. Ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) και ο Βαγγέλης (Δημήτρης Καταλειφός) απολαμβάνουν την ανέμελη ζωή τους. Η Ντίνα (Ντίνα Κώνστα) επισκέπτεται το Μήτσο στη φυλακή και του αποκαλύπτει ότι θα γίνει πατέρας. Λίγες μέρες μετά, όμως, πηγαίνει η Στέλλα και του λέει ότι έριξε το παιδί. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εμφανίζεται και τραγουδά η Δόμνα Σαμίου.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.