Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ14

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Όλοι οι ήρωες της ιστορίας έχουν μαζευτεί στο παλιό μαγαζί της Χαράς (Χαρά Αγγελούση) για να γιορτάσουν το τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς. Μαζί θυμούνται τις σημαντικότερες στιγμές της ρεμπέτικης παρέας και τα τραγούδια που συνδέθηκαν με αυτές. Στους τίτλους μάλιστα του συγκεκριμένου επεισοδίου ακούγεται για πρώτη φορά από ένα δίσκο του 1946, η αρχική εκτέλεση του «Μινόρε της αυγής», που έγραψε ο Σπύρος Περιστέρης, πάνω σε στίχους του Μ. Μαργαρίτη, ψευδώνυμου του Μίμη Μάτσα. Τραγουδούν ο Απόστολος Χατζηχρήστος, Γιάννης Σταμούλης και Μάρκος Βαμβακάρης.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.