Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ12

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Η Χαρά (Χαρά Αγγελούση) αρραβωνιάζει τον Βαγγέλη (Δημήτρης Καταλειφός) και τη Χρυσούλα (Ελένη Κούρκουλα). Ο Γιώργης (Ηλίας Λογοθέτης) γνωρίζεται με την Δήμητρα (Δήμητρα Ζέζα) όταν της πηγαίνει τα πράγματα του Τάκη κι οι δύο τους αρχίζουν να έρχονται όλο και πιο κοντά. Εντωμεταξύ ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) χωρίζει με την Μπελίκα (Μπελίκα Κουμπαρέλη), με την οποία είχε μια σύντομη σχέση, η οποία τον προτρέπει να τα ξαναβρεί με τη Χαρά, αφού ξέρει ότι δεν σταμάτησε ποτέ να την αγαπάει. Παράλληλα ο Θανάσης μαθαίνει ότι ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός) ξανάπεσε στα ναρκωτικά.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.