Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ11

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Γιώργης (Ηλίας Λογοθέτης) προσπαθεί να επιστρέψει στον Πειραιά από το αλβανικό μέτωπο. Στο δρόμο συναντά τον Τάκη, ο οποίος σκοτώνεται από βομβαρδισμό των Γερμανών. Έτσι παίρνει τα πράγματα του με σκοπό να τα επιστρέψει στην αγαπημένη του. Στον Πειραιά έχουν ήδη επιστρέψει ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) και ο Μήτσος (Γιάννης Ζαβραδινός), ενώ ο Θανάσης (Τίμος Περλέγκας) ανακαινίζει το μαγαζί του. Ο Βαγγέλης (Δημήτρης Καταλειφός) δουλεύει πια σε ένα μαγαζί της Αθήνας και βοηθά οικονομικά την αγαπημένη του Χρυσούλα (Ελένη Κούρκουλα), ενώ ο Γιώργης παίζει σε μικρά κουτουκάκια για να βγάλει τα προς το ζην.

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.