Το Μινόρε της Αυγής Σ1:ΕΠ10

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά

Ο Αντώνης (Αντώνης Καφετζόπουλος) συναντά στο Ασπρονήσι τον Μήτσο (Γιάννης Ζαβραδινός). Οι δύο τους αφήνουν στην άκρη τα παλιά και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ο Αντώνης συνειδητοποιεί ότι ο παλιός του φίλος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, εξαιτίας των ναρκωτικών κι αποφασίζει να τον βοηθήσει να τα κόψει. Εντωμεταξύ κηρύσσεται ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 και ο Βαγγέλης (Δημήτρης Καταλειφός), λίγο πριν καταταγεί στο ναυτικό, εξομολογείται τον έρωτα του στη Χρυσούλα (Ελένη Κούρκουλα).

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Φ. Περδικόπουλος, Θανάσης Καστής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Χαρά Αγγελούση, Ρίκα Βαγιάννη, Δήμητρα Ζέζα, Ελένη Κούρκουλα, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χρήστος Πέτσιος. Πάνος Βραδάκος, Νίνα Γιαννίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαδάκης κ.ά.

Παίζουν και τραγουδούν: Αθηναϊκή κομπανία, Δόμνα Σαμίου, Γιώργος Ξηντάρης, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Μουφλουζέλης.