Φρουτοπία Σ1:ΕΠ4

Ο ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ, συνεχίζοντας τις έρευνές του σχετικά με την εξαφάνιση του ΜΑΝΩΛΗ του ΜΑΝΑΒΗ, ανακαλύπτει τρία στοιχεία που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη των γεγονότων: ένα βατραχοπέδιλο, ένα χαρτί με τον αριθμό 131313 και δύο ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ χωρίς μουστάκια.
Καθώς κινείται μέσα στους δρόμους της ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ, παρακολουθεί την προεκλογική συγκέντρωση του ΑΙΜΙΛΙΟΥ του ΜΗΛΟΥ, και συναντά τον ΘΑΝΟ το ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ο οποίος παρακαλεί το δημοσιογράφο να του πάρει συνέντευξη. Κατόπιν της επιμονής του, ο ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ τελικά ενδίδει. Ο ΘΑΝΟΣ το ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ δηλώνει στο δημοσιογράφο ότι κανείς δεν του δίνει σημασία και ότι μεγάλη του φιλοδοξία είναι να δείρει ένα μανάβη. Στη συνέχεια, οι έρευνες στρέφονται προς το μεγάλο εφευρέτη τον ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ το ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ.

Παιδική σειρά με κούκλες η οποία αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ (1983) του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και του σκιτσογράφου Νίκου Μαρουλάκη. Η σειρά έχει ως θέμα τις περιπέτειες του δημοσιογράφου Πίκου Απίκου, ο οποίος ταξιδεύει στην μακρινή χώρα της Φρουτοπίας για να διερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη.

Χρονολογία Παραγωγής: 1985
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 06/12/1985